lørdag 8. desember 2012

Italienske biscotti

 
Ikke egentlig julekake,
men passer godt da også!
De er nydelige til å dyppe i kaffen, teen,
og særlig i vinglasset :-)

 
Da julemarkedet på Gosen skole trengte småkaker å selge,
var italienske biscotti vårt bidrag. 
Må snarest lage ny ladning.
Denne kaken klarer ikke vi oss uten!

 
Du trenger:
200 g hakkede mandler
3 egg
250 g sukker
3 ss vaniljesukker
1 klype salt
skallet av en sitron
ca 400 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
 
 

Slik gjør du:
1. Rist hakkede mandler raskt og under omrøring i en panne.
Sett den til side.
2. Sett stekeovnen på 175 grader.
Rør eggeplommer godt sammen med sukker og vaniljesukker i en vid bolle.
Stivpisk eggehviter sammen med salt.
Skjær dem inn i eggedosisen, litt om gangen.
3. Bland i revet sitronskall og mandler.
Bland hvetemel og bakepulver, sikt det over.
Elt alt sammen til en glatt deig, tilsett eventuelt mer mel.
4. Form 2 cm tykke deigruller og legg dem på stekebrett. Stekes i ca 35 minutter til overflaten er lysebrun. Tas ut og skjæres straks i 1 cm brede, skrå biter med en skarp kniv.
Avkjøles og oppbevares lufttett.

2 kommentarer:

  1. Hørtes deilig ut- spesielt med vin. Må visst snart gå en tur i nabolaget....
    Elsker fargesammensetningene dine:-))

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk - det var hyggelig å høre ;-)

      Slett